3 motive pentru care copiez, 10 motive pentru care învăț

Junior_Jobs_3_motive_pentru_care_copiez

Cu toții știm cum este să fii elev și să fii asaltat de teme, proiecte și teste din toate părțile. De asemenea, nu toate materiile sunt la fel de interesante sau de ușor de înțeles. Întrebarea este la ce soluție ajung elevii atunci când nu vor să se pregătească pentru o examinare? Copiatul este o opțiune care le vine în minte și care i-ar putea scoate din belele, dar este acesta o soluție pe care ar trebui să o luăm în considerare?

În următorul articol doresc să vă prezint trei motive pentru care elevii nu ar trebui să copieze și zece motive pentru care ar trebui să învețe:

1. Copiatul este o alternativă riscantă, pentru că cei mai mulți profesori nu îl tolerează sau cel puțin nu ar trebui să o facă, așa că dacă nu suntem suficient de inventivi, riscul de a fi prinși este unul foarte mare.
2. Totuși, dacă nu suntem prinși, ne alegem cu o notă mare de care, în opinia mea, nu ar trebui să fim mândri. Nu este meritul nostru și nu am învățat nimic din ceea ce se presupune că ar trebui să știm pentru examinarea respectivă. Am trecut, așa cum se spune, ca rața prin baltă.
3. Să copiezi înseamnă să înșeli profesorul și este o acțiune imorală, care ar trebui să ne pună la încercare conștiința. Oare era așa necesar să o facem?

Junior_Jobs_10_motive_pt_care_invat

Învățatul, pe de altă parte, este o acțiune care ne aduce numai beneficii.
1. Să fii informat nu este niciodată un dezavantaj și, în opinia mea, o zi în care nu ai învățat nimic și nu ți-ai îmbogățit cunoștințele, este o zi pierdută.
2. Haideți să privim lucrurile în felul următor: la școală petrecem, de cele mai multe ori, șase ore dintr-o zi, cinci zile pe săptămână, minim zece ani. Nu ar fi păcat să pierdem acest timp doar pentru că noi considerăm că avem lucruri mai bune de făcut?
3. Avem nevoie de cunoștințele de la școală pentru a înțelege ce se întâmplă în jurul nostru, fie că este vorba de științele umaniste, cum ar fi sociologia și geografia, sau că este vorba de științele exacte, cum ar fi biologia și chimia.
4. Învățăm ca să fim mândri de noi și de ceea ce realizăm, dar și să îi facem mândri pe părinții noștri, care vor să știe că ne clădim, pas cu pas, un viitor sigur.
5. Un alt motiv pentru care ar trebui să învățăm este pentru că aceasta este cea mai potrivită perioadă pentru acest lucru. Toate lucrurile trebuie făcute la timpul lor, pentru că dacă le amânăm, nu vom mai avea timp sau răbdare pentru a le îndeplini mai târziu.
6. Învățăm mai ușor când suntem mai tineri. Cu cât înaintăm în vârstă, învățatul lucrurilor noi devine mai dificil, iar timpul nostru este tot mai scurt.
7. ” Cine nu cunoaște istoria, riscă să o repete. ” spunea Nicolae Iorga. Avem nevoie de cunoștințele acumulate în școală pentru a înțelege istoria și pentru a încerca să învățăm din greșelile strămoșilor noștri.
8. Să înveți la diferite materii te ajută să vizualizezi ceea ce ți-ar plăcea să faci pe viitor, dar și la ceea ce ai fi bun.
9. Dacă înveți, poți merge chiar și la diferite concursuri și olimpiade, unde ai putea câștiga diferite premii și diplome care te-ar ajuta în viitoarea ta carieră. De asemenea, acestea te dezvoltă și te maturizează.
10. Cu toții spun că viața ta începe atunci când zona ta de confort se termină. Învățatul este ceva ce ne poate ajuta să ieșim din zona noastră de confort. Este la îndemâna oricui și, la materiile favorizate de noi, putem îmbina chiar utilul cu plăcutul!

În concluzie, să înveți îți aduce mult mai multe beneficii și îți deschide mult mai multe uși decât o face copiatul. De asemenea, să înveți nu este atât de greu cum pare, dar o primă condiție ar fi să fii atent la explicațiile profesorului în clasă. Astfel, lecția este pe jumătate învățată!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *