De ce vor multe fete să fie asistente TV?

Cine este și ce face o asistentă TV?

Junior_Jobs_De ce vor multe fete s_ fie asistente TV_6

Dacă ne referim la activitatea din România, este de regulă o tânără cu un aspect fizic provocator, îmbrăcată indecent, care are rolul de a anima atmosfera unui show de televiziune. Criteriile care stau la baza angajării unei asistente TV nu sunt de natură intelectuală, ci țin de felul în care arată persoana respectivă. Aceste domnișoare sunt prezente în majoritatea emisiunilor TV și sunt foarte promovate în mass-media datorită calităților fizice, pe care reușesc să le „pună în valoare” prin intermediul vestimentației.

De ce este nevoie de ele?

Junior_Jobs_De ce vor multe fete s_ fie asistente TV_7

Având în vedere gradul redus de implicare al acestor fete în realizarea emisiunii, îți poți pune foarte ușor întrebarea „De ce este nevoie de ele?”. Răspunsul este cât se poate de simplu: cu cât asistenta TV este mai sexy, cu atât audiența va crește, ceea ce inseamnă că televiziunea recurge la soluții infame pentru câștiguri de ordin material. În felul acesta este ignorată latura educativă a televiziunii, promovându-se false modele care influențează în mod direct societatea actuală. Din ce în ce mai multe tinere își doresc să devină asistente TV, fără să realizeze că acest job le expune prea mult, că imaginea pe care o transmit le va afecta de-a lungul întregii cariere.

Ce se întâmplă de fapt?

Junior_Jobs_De ce vor multe fete s_ fie asistente TV_8

Acest job presupune participarea directă la promovarea unor valori negative, la diminuarea interesului pentru cultură în rândul celor tineri. Aceștia își creează o imagine denaturată a societății în care trăiesc, dorindu-și să ajungă pe micul ecran în postura celei/celui pe care o/îl admiră. Astfel, o mare parte din societate este compromisă, este privată de adevăratele valori umane. Situația materială mai bună, aspectul fizic plăcut și faima devin repede idealuri pentru care mulți oameni sunt dispuși să lupte ca să le dobândească. Valorile morale precum respectul, încrederea, responsabilitatea, decența sunt întâlnite tot mai puțin printre cei care fac rating, ceea ce înseamnă că publicul are o atitudine deschisă către ceea ce i se oferă.

Viitorul ești TU!

Junior_Jobs_De ce vor multe fete s_ fie asistente TV_9

Depinde de noi să schimbăm această realitate. Fiecare dintre noi poate alege să fie selectiv cu ceea ce i se oferă, să înțeleagă consecințele propriilor decizii. Direcția pe care o dăm vieții profesionale nu este doar o chestiune personală, ci, de multe ori, are impact asupra unui grup mare de oameni. Prin urmare, înainte să îți alegi profesia, ar trebui să înțelegi foarte bine rolul tău în poziția respectivă și să îți asumi responsabilitatea pentru mesajul pe care îl transmiți. În felul acesta, verifici dacă setul de principii morale care îți guvernează viața corespunde cu ceea ce vrei să devii în plan profesional.

În concluzie, este nevoie de oameni puternici, deschiși, încrezători în capacitățile lor intelectuale, care să propună o schimbare în mentalitatea societății. Iar acei oameni suntem noi, generația tânără, care are datoria să lupte pentru un viitor mai frumos,un viitor al oamenilor capabili să se afirme prin forțe proprii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *