Ce spune profilul de Facebook despre mine?

Junior_Jobs_Pozele_Likeurile_Shareul_Si_Numarul_de_prieteni

În ultimii ani, cu toții am auzit măcar o dată despre Facebook și din ce în ce mai multe persoane petrec mai mult din timpul lor în spatele unui monitor, verificând ce mai este nou în viețile prietenilor lor.

Facebook-ul, la fel ca alte rețele de socializare, este o oglindă a persoanei și poate lăsa o impresie foarte puternică asupra celor care îți vizitează profilul.

Autoritățile și profilul de Facebook

Junior_Jobs_Autoritatile_si_profilul_de_Facebook

Deși site-ul te asigură că informațiile tale sunt și vor rămâne private, acest lucru nu este valabil și pentru autorități, care pot afla o serie de lucruri despre tine printr-o cerere. Informațiile încep de la adresa de e-mail și mesajele private, până la IP și data în care a fost creat contul, conform realitatea.net.

Informațiile fundamentale

Secțiunea About este dedicată informațiilor generale despre tine, cum ar fi studiile, locul de muncă, programele de voluntariat în care ai fost implicat, rudele, orașul în care locuiești, limbile pe care le cunoști și, nu în ultimul rând, numărul de telefon, adresa și adresa de e-mail.
Te-ai gândit vreodată cât de mult lași la iveală din viața ta prin aceste întrebări? Ce părere crezi că faci unui posibil angajator care vede că ești într-o relație cu prietena ta cea mai bună sau că ai listat ca frate un cățel?
Referitor la angajatori, ceea ce este bine de știut este că înainte să fii chemat la un interviu, numele tău este căutat pe Google și Facebook. Acest lucru ar trebui să ne facă să ne gândim de două ori înainte să postăm ceva. Ce părere vor avea oamenii care nu te cunosc văzând ce postezi?

Pozele, like-urile, share-ul și numărul de prieteni

Junior_Jobs_Contul_tau_de_facebook_te_teprezinta

Primul lucru pe care îl observi când intri pe pagina de Facebook este poza de profil. Aceasta trebuie să te reprezinte și să dea o impresie veridică a ceea ce ești. Numărul de poze este, de asemenea, foarte important, deoarece dacă sunt numeroase dau impresia oamenilor că îți petreci prea mult timp în spatele monitorului, controlându-ți Facebook-ul.
Majoritatea adolescenților au devenit obsedați să aibă un număr cât mai mare de like-uri, ceea ce ei consideră că reflectă impresia celorlalți oameni vizavi de persoana lor. În opinia mea, nu ar trebui să așteptăm ca cineva să aprecieze noua poză de profil ca să avem încredere de propria persoană.
Numărul de prieteni este, de asemenea, foarte important, deoarece dintr-un număr maxim de aproximativ 5.000 de prieteni pe Facebook, probabilitatea să îi cunoști pe toți este foarte mică. Atunci, cu ce te ajută să îi ai în lista ta de prieteni? Cu cât mai mulți oameni care nu te cunosc în viața reală, cu atât sunt mai mari șansele ca aceștia să interpreteze greșit glumele făcute cu prietenii tăi sau pozele la care ai dat share.
Lucrurile la care dai share trebuie, la fel ca pozele și status-ul, să reprezinte ceea ce gândești. Prin status nu trebuie să faci publică ziua proastă pe care ai avut-o și ar fi de preferat ca acesta să fie scris corect din punct de vedere gramatical, altfel părerea bună pe care ai încercat să o faci până acum celorlați este năruită.

Check-in-ul

Junior_Jobs_Checkinul

În opinia mea, check-in-ul ar trebui folosit cu moderație și doar dacă ești într-un loc frumos și vrei să îl recomanzi prietenilor tăi. Altfel, de ce ai vrea ca lumea să știe unde ești? De asemenea, dacă îți iei concediu medical și apoi îți dai check-in pe o terasă în centrul orașului, crezi cumva că informația nu va ajunge în cele din urmă la șeful tău?

Contul tău de Facebook te reprezintă

Din păcate sau din fericire, contul tău de Facebook dă o imagine foarte clară a ceea ce ești. Acesta poate avea un impact pozitiv sau negativ în viețile noastre, dar aceasta este strict decizia noastră.
De asemenea, nu ar trebui să ne construim relațiile online, deoarece consider că nu există un loc mai înșelător decât rețelele de socializare, unde ne putem ascunde de ceea ce suntem noi de fapt.
Dacă am ales să ne facem un cont de Facebook pentru a comunica cu prietenii din liceu, această rețea de socializare este benefică. În schimb, dacă am ales acest site pentru a sta în spatele monitorului tot timpul nostru liber, ar trebui să ne gândim serios să luăm o pauză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *