Hobby și carieră. De ce nu ambele?

Hobby? Carieră? De ce nu ambele?

Junior_Jobs_Hobby Cariera De ce nu ambele_4

Se tot vehiculează de la o vreme, acum că am început și noi românii să ne emancipăm, că dacă faci ce îți place nu vei lucra nicio zi din viața ta. Și atunci de ce nu am putea să facem cu toții asta?

Alegerea

Junior_Jobs_Hobby Cariera De ce nu ambele_1

Terorizată fiind în liceu de matematică, deși până la urmă i-am dat de capăt și ei, am ales bineînțeles o facultate unde să scap de ea. Așa am ajuns să studiez Comunicare și Relații Publice. Chiar la început, nu am știut eu exact cu ce se manâncă acest domeniu. Așa, în mare, mi-am făcut o idee din ce scria pe site-urile facultăților. Pe parcurs mi-am dat seama că alegerea făcută a fost una bună, când mergeam la școală entuziasmată și încântată.
M-am bucurat când am reușit să finalizez primul plan de marketing, primul comunicat de presă, primul dosar de presă, prima mapă de conferință sau primul eveniment. M-a atras și domeniul publicității, și îmi plăcea analizarea reclamelor, mai ales când comparam reclamele vechi cu cele noi și urmăream elementele asemanătoare și distinctive.

Următorul pas

Junior_Jobs_Hobby Cariera De ce nu ambele_2

Pentru mine a urmat pasul dezvoltării mele personale. Ceea ce învățam la școală îmi plăcea, dar vroiam să am mai multe ocazii să pun în practică aceste cunoștiințe. Așa m-am decis să devin voluntar într-o organizație de studenți. În prima etapă am devenit rapid membru al departamentului de Relații Publice. Am contactat presă pentru prima dată și am avut emoții la primul telefon. Apoi am organizat un cocktail pentru delegați din Europa, președinții grupurilor locale din Europa. Sună pompos, dar ei sunt studenți ca și noi. Totuși, m-am straduit să le ofer un eveniment pe care să îl țină minte și cred că am facut asta. Au urmat comunicate de presă, articole, telefoane, mail-uri și evenimente.

În plus

Junior_Jobs_Hobby Cariera De ce nu ambele_3

Deja această muncă mă ajuta pe mine să mă dezvolt și să pun în practică cunoștiințele teoretice, dar mai erau oportunități pentru mine. Mai existau și alte departamente în care eu puteam să mă implic, unele unde poate nu m-aș fi gândit că voi activa. Departamentul de fundraising este unul puternic, iar membrii noi sunt atrași mereu spre el. Atrasă de alți membrii că e super să faci fundraising, am dat și primul telefon unei companii pentru a strânge produse pentru un curs de vară organizat de noi. După aceea, mi-am dat seama că nu e cu mult diferit de sunatul presei, doar că textul era altul.
Am început chiar să scriu proiecte de finanțare, astfel am înțeles mai bine cum se organizau evenimentele noastre și am avut ocazia să interacționez cu membrii mai vechi și să învăț din experiența lor. Într-un mod comic, chiar dacă m-am ferit eu de matematică, am administrat bugetul pentru un întreg eveniment desfășurat de noi, mult mai amplu decât cocktail-ul meu din trecut.

De aici înainte

Eu am descoperit această lume care m-a atras. Chiar dacă uneori stăteam ore în șir pentru a trimite mail-uri, scrie articole, comunicate de presă, sau a da telefoane, nu mi se părea muncă și nimeni nu mă plătea pentru asta. Pentru mine aceste lucruri sunt ca și un hobby. Îmi face plăcere să le fac. Pentru viitoarea mea carieră îmi doresc același lucru, astfel nu voi lucra nicio zi din viața mea.
Zilele trecute am găsit și o poveste a unei cariere construite din hobby și pasiune și m-a făcut să realizez că este posibil să faci ce îți place. În plus, va fi ușor pentru tine și vei fi mereu pasionat să înveți mai multe.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *